TAŞIT LASTİĞİ İŞYERLERİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

25.01.2018

Sendikamıza bağlı Goodyear Lastikleri T.A.Ş., Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. , Pirelli Otomobil Lastikleri A.Ş. ve Prometeon Turkey Endüstriyel ve Ticari Lastikler A.Ş işyerlerinde yeni dönem için toplu sözleşme görüşmelerinin ilk oturumu 11 Ocak 2018 tarihinde Kocaeli’de Derbent Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi. Toplu sözleşme görüşmelerine sendikamızdan Genel Başkanımız Abdullah Karacan, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, Kocaeli ve Sakarya Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve işyeri sendika temsilcilerimiz katıldılar. İşverenler adına ise İnsan Kaynakları Direktörleri ve Müdürleri katıldılar.

59 maddeden oluşan toplu iş sözleşmesi teklifimiz 2 yıllık bir süreyi kapsamakta olup 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girecek.  Gerçekleştirilen ilk oturumun ardından Genel Başkanımız Abdullah Karacan basın mensuplarına açıklama yaptı. Genel Başkanımız Abdullah Karacan 2018 yılı itibariyle toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başladığını ifade ederek ‘ Sözleşmeyi masada bitirmek istiyoruz. Bu dönem sözleşme görüşmelerinin daha önce fabrikada taşeron olarak çalışan ve daha sonra sendikamızın girişimleriyle işverenin asıl işçileri haline getirilen destek hizmetleri işçileri için de sürdürüyoruz. Kazanılmış haklarımızı koruyarak satın alma gücümüzü geliştirerek toplu iş sözleşmesini bağıtlamak istiyoruz. Bu çerçevede hazırladığımız toplu iş sözleşmesi talepleri üzerinden görüşmelere başladık. Bir kez daha toplu iş sözleşmesini masada bitirmek istediğimizi vurguluyorum.‘ dedi.

Basında çıkan haberleri aşağıda bulabilirsiniz:

15.01.2018/ Özgür Kocaeli Gazetesi