Genel Başkanımız Abdullah Karacan Küresel Sanayi İşçileri Sendikası Yönetim Kuruluna Seçildi

20.06.2012

Yeni kurulan küresel sanayi işçileri sendikasının genel kurulu 19-20 haziran 2012 tarihlerinde Danimarkanın başkenti Kopenhagda toplandı.Genel kurulda yapılan seçimler sonucunda Alman IG-Metal Sendikasından Berthold HUBER Genel Başkanlığa getirilirken Sendikamız Lastik-İş'in genel Başkanı Abdullah KARACAN'da yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 109 ülkeden 1000'i aşkın delegenin katıldığı Genel Kurulda yeni sendikanın kuruluşuna karar verilerek sendikanın adı ve amblemi belirlendi.Dünya çapında işçilerin karşı karşıya kaldığı sorunların ve çözüm yollarının tartışıldığı genel kurulda tüm işçilere birlik ve dayanışma çağrısı yapıldı.

Genel Kurulda benimsenen adıyla ''Küresel Sanayi İşçileri Sendikası''(Industri ALL Global Union), mevcut üç uluslararası işçi örgütünün birleşmesiyle kuruldu.Kısa adı ICEM olan uluslararası Kimya Enerji ve Maden İşçileri Sendikası, Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu ve Uluslararası Ayakkabı ve Deri İşçileri Sendikası kendilerini feshederek YENİ KÜRESEL SENDİKA'da birleştiler.Böylece dünya çapında 55 milyon üyesi bulunan güçlü ve mücadeleci bir işçi örgütü ortaya çıkmış oldu.Genel Kurul Küresel Sanayi İşçileri Sendikası'nın başlıca mücadele hedeflerini;GÜÇLÜ VE ÜYE SAYISI ARTMIŞ SENDİKALAR YARATMAK;SENDİKAL HAKLAR,GÜVENCELİ İŞ VE İŞ GÜVENCESİ İÇİN KARARLI MÜCADELE;SOSYAL ADALET İÇİN SAVAŞMAK;KÜRESEL SERMAYEYE KARŞI BİRLİK OLUŞTURMAK;AYRIMCILIĞA KARŞI MÜCADELE VE SAĞLIKLI VE GÜVENLİ İŞYERLERİ İÇİN MÜCADELE ETMEK şeklinde belirledi. Her dört yıda bir yapılması kararlaştırılan genel kurulda yapılan seçimler sonucunda Genel Başkanımız Abdullah KARACAN ile Türk-İş genel Başkanı Mustafa KUMLU yeni sendikanın yönetim Kurulu Üyeliğine seçildiler.Genel Kurul ayrıca Genel Sekreter yardımcılığına Sendikamızda uzun yıllar uzmanlık ve daire müdürlüğü görevlerinde bulunmuş olan Kemal ÖZKAN'I seçti.

Genel Başkanımız KARACAN ve Genel Sekreterimiz Alaaddin SARI, ICEM Genel Sekreteri Manfred WARDA ve
kongreye katılan Türk ve yabancı delegasyonla birlikte.

Genel Başkanımız Abdullah Karacan ve Genel Sekreterimiz Alaaddin Sarı, Genel Kurul salonunda görülüyor.

Genel Başkanımız KARACAN ve Küresel Sanayi İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Jyrki RAINA birlikte görülüyor.

Genel Başkanımız yeni Küresel Sendikanın Genel Sekreter Yardımcılığına seçilen Kemal ÖZKAN’la birlikte.

Genel Başkanımız Karacan ve Genel Sekreterimiz Sarı, Kemal Özkan ile birlikte.

Türkiye’den Küresel Sanayi İşçileri Sendikası’nın yönetimine seçilen Genel Başkanımız Abdullah KARACAN, Mustafa KUMLU ve Kemal ÖZKAN’la birlikte.

Genel Başkanımız Abdullah Karacan ile Genel Sekreterimiz Alaaddin Sarı Kopenhag’da ICEM’in fesih kongresinde bir arada görülüyor.

Genel Başkanımız Abdullah Karacan ICEM’in fesih kongresinde.

Genel Başkanımız Abdullah Karacan, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ile Genel Kurulda.

Kongre hazırlık ve açılışı

Genel Başkanımız Karacan ve Lastik-İş delagasyonu Genel Kurul salonunda.

Genel Kuruldan bir değerlendirme anı.