Karacan'ın Uluslararası Başarısı

23.06.2012

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, Küresel Sanayi İşçileri Sendikası'nın Danimarka'nın Başkenti Kopenhag'da yapılan toplantıda Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Genel Başkanımız Abdullah Karacan ile ilgili basında çıkan haberler
Gazete Kocaeli/23.06.2012

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan Küresel Sanayi İşçileri Sendikası Yönetim Kuruluna Seçildi.

Yeni kurulan küresel sanayi işçileri sendikasının genel kurulu 19-20 Haziran 2012 tarihlerinde Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da toplandı. Genel kurulda yapılan seçimler sonucunda Alman IG-Metal Sendikasından Berthold HUBER Genel Başkanlığa getirilirken Sendikamız Lastik-İş 'in genel Başkanı Abdullah KARACAN ‘da yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 109 ülkeden 1000'i aşkın delegenin katıldığı Genel Kurulda yeni sendikanın kuruluşuna karar verilerek sendikanın adı ve amblemi belirlendi. Dünya çapında işçilerin karşı karşıya kaldığı sorunların ve çözüm yollarının tartışıldığı genel kurulda tüm işçilere birlik ve dayanışma çağrısı yapıldı.

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan dünya çapında 55 milyon üyesi bulunan sendikanın
yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Genel Kurulda benimsenen adıyla '' Küresel Sanayi İşçileri Sendikası''(Industri ALL Global Union), mevcut üç uluslararası işçi örgütünün birleşmesiyle kuruldu. Kısa adı ICEM olan uluslararası Kimya Enerji ve Maden İşçileri Sendikası, Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu ve Uluslararası Ayakkabı ve Deri İşçileri Sendikası kendilerini feshederek YENİ KÜRESEL SENDİKA ‘da birleştiler. Böylece dünya çapında 55 milyon üyesi bulunan güçlü ve mücadeleci bir işçi örgütü ortaya çıkmış oldu. Genel Kurul Küresel Sanayi İşçileri Sendikası'nın başlıca mücadele hedeflerini; GÜÇLÜ VE ÜYE SAYISI ARTMIŞ SENDİKALAR YARATMAK; SENDİKAL HAKLAR, GÜVENCELİ İŞ VE İŞ GÜVENCESİ İÇİN KARARLI MÜCADELE; SOSYAL ADALET İÇİN SAVAŞMAK; KÜRESEL SERMAYEYE KARŞI BİRLİK OLUŞTURMAK; AYRIMCILIĞA KARŞI MÜCADELE VE SAĞLIKLI VE GÜVENLİ İŞYERLERİ İÇİN MÜCADELE ETMEK şeklinde belirledi. Her dört yılda bir yapılması kararlaştırılan genel kurulda yapılan seçimler sonucunda Genel Başkanımız Abdullah KARACAN ile Türk-İş genel Başkanı Mustafa KUMLU yeni sendikanın yönetim Kurulu Üyeliğine seçildiler. Genel Kurul ayrıca Genel Sekreter yardımcılığına Sendikamızda uzun yıllar uzmanlık ve daire müdürlüğü görevlerinde bulunmuş olan Kemal ÖZ KAN'I seçti.