Karacan'a ''Baba''lık Yakışıyor

10.10.2012

Özgür Kocaeli Gazetesinin 10 Ekim 2012 tarihli sayısında Nahit Çiğit imzasiyla yayınlanan sendikamızın Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın Kocaelispor'a desteğine ilişkin köşe yazısı aşağıda sunulmuştur.

Nahit Çiğit, Özgür Kocaeli Gazetesi, 10 Ekim 2012

Karacan'a “Baba”lık yakışıyor

Battı, bitti, artık ayağa kalkamaz, “Kapatılsın” denilen, herkesin bir tekme vurup, yok etmeye çalıştığı Kocaelispor yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor. Bu direnç, belki de önümüzdeki yıllarda Türk futbolu için uzun yıllar örnek gösterilecektir.

Kocaelispor küllerinden doğmaya çalışırken, bataklığa saplanmış hâldeyken başını çıkartıp, temiz hava almaya çalışırken, kentte hâlâ ciddi bir kıpırdanma yok. Pek çok kişi, kuruluş, Büyükşehir'in ve AKP'nin hışmından korkuyor. Körfez FK'ya açık ya da gizli bağış sevapken, Kocaelispor'a en küçük destek günah gibi görünüyor.

Bu ortamda, Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan bir kez daha babalığını gösterdi. Lastik-İş'in Kocaelispor'dan 2 bin tişört satın alması, 20 bin TL nakit katkı sağlaması, maddi olarak çok büyük bir katkı değil. Ama Lastik-İş'in, Genel Başkan Karacan'ın bu tavrı ve jesti önemli bir örnek, güzel bir başlangıç. Bu tür konularda öncü olmak, Karacan'a çok yakışıyor.

Lastik-İş, Kocaelispor'a destek konusunda bir kıvılcım yaktı. Takımın sportif başarıları arttıkça, kentin ve kent kurumlarının desteği de eminim artacaktır. Lastik işçilerinin “Baba” olarak gördüğü, çok sevdiği Karacan, şimdi de Kocaelispor'a “Baba”lık yaptı. Bu tavır, Karacan'a ve Lastik-İş'e gerçekten çok yakışıyor.