Dünyada Akaryakıt Protestoları Sürüyor

20.06.2008

Dünyanın birçok ülkesinde akaryakıta yapılan zamlar protesto ediliyor. Güney Kore’de binlerce kamyon şoförü, artan akaryakıt fiyatlarını protesto etmek için grev başlattı. Malezya ve İngiltere’de de protesto vardı.

Güney Kore'deki protestolar devam ediyor.

Güney Kore – Seul
Güney Kore’de hükümetin yakıt sübvansiyonlarını artırmasını, asgari ücret belirlemesini ve ulaşım ücretlerini artırmasını isteyen 5 binden fazla kamyon şoförü, dün geceyarısı iş bıraktı. Sendika liderleri ile hükümet yetkilileri arasında bu hafta başında kamyoncuların taleplerinin yerine getirilmesi konusunda yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamamıştı. Kamyoncuların grevinin, ülkenin limanlarındaki faaliyetleri aksatması ve ihracatçılara büyük kayıplara mal olması bekleniyor. Güney Kore’de 2003 Mayıs’ta yaklaşık 6 bin kamyoncunun yaptığı 2 haftalık grev, ihracatçıların 540 milyon dolar zarar etmelerine neden olmuştu.

İngiltere’de dört günlük grev başladı
İngiltere’de Shell şirketinin akaryakıtını dağıtan 600 tanker sürücüsünün 4 günlük grevi, bu sabah yerel saatle 06.00’da başladı.
Grevin önlenmesi için son dakikaya kadar sürdürülen görüşmelerden uzlaşma çıkmadığı, tanker sürücülerinin işverenin son dakikada getirdiği ve sürücülerin yıllık maaşlarını 36 bin 500 sterlinden 41 bin 500 sterline yükselten “geliştirilmiş ücret zammı” önerisini de reddettiği kaydedildi. Unite sendikası da yaptığı açıklamada, ücret zammının tatmin edici olmadığı için reddedildiğini belirtti.

Dünya'dan Haberler